Austrālija šosezon aktīvi eksportē graudus

Šosezon Austrālija aktīvi eksportēs graudus ne tikai pateicoties bagātajai ražai, bet arī pateicoties lielam ārējam pieprasījumam, uzskata graudu kompānijas Emerald Grain ģenerāldirektors Deivids Džonsons.

"Šobrīd Austrālijas graudu cenas pasaules tirgū ir vairāk nekā konkurētspējīgas, un tas piesaista pircējus, ļaujot eksportētājiem slēgt darījumus," - sacīja D. Džonsons.

Šosezon par nozīmīgiem austrāliešu graudu pircējiem kļuvusi Ķīna un Indija. Ķīna ir ļoti ieinteresēta austrāliešu lopbarības miežu importā. Indija, kas piedzīvoja neražu pagājušajā gadā, ļoti aktīvi pērk austrāliešu kviešus, kaut arī tagad iepirkumu apjomi ir mazinājušies."

Deivids Džonsons piebilda, ka austrāliešu mieži šobrīd tiek piegādāti arī Tuvajiem Austrumiem, kamēr tradicionālie Dienvidaustrumāzijas tirgi sniedz atbalstu kviešu tirdzniecībai.

Newcastle Agri Terminal izpilddirektors Dž. Kārters pastāstīja, ka patreiz uzmanības centrā atrodas austrāliešu kviešiem tradicionālie tirgi Dienvidaustrumāzijā, pēc tam, kad pieklusa eksporta aktivitāte uz Indiju. "Mūsu cenas ir konkurētspējīgas šajā reģionā, un tieši tur tiek sūtīts lielākais daudzums kviešu," - piebilda viņš. Tai pat laikā pastāv arī citi virzieni. "Mēs nosūtījām 38 tūkst.t cieto kviešu Itālijai," - sacīja Dž. Kārters. 

"Straujas cenu kustības iespējamība īstermiņa perspektīvā ir neliela, un kamēr cenas saglabāsies konkurētspējīgas, mēs turpināsim pievilkt pircējus," - uzskata D. Džonsons.

Avots: zol