Zeļenskis paziņoja par starptautisko iniciatīvu, kuras mērķis būtu palīdzēt piegādāt lauksaimniecības produkciju pasaules nabadzīgākajām valstīm

Sestdien, 26.novembrī - kad valsts atzīmē Golodomora atceres dienu, Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis - paziņoja par starptautisko iniciatīvu Grain from Ukraine ("Graudi no Ukrainas"), kuras mērķis būtu palīdzēt piegādāt lauksaimniecības produkciju pasaules nabadzīgākajām valstīm. Programma oficiāli tika prezentēta samitā Kijevā, kas bija veltīts starptautiskajai pārtikas drošībai.

Tajā bez Zelenska piedalījās arī vairāku Eiropas valstu vadītāji, tostarp Polijas, Lietuvas un Beļģijas premjerministri un Ungārijas prezidents. Programmas "Graudi no Ukrainas" būtība ir , ka projektā iesaistītās valstis – kuru ir vairāk nekā 20 – iepērk lauksaimniecības produkciju no Ukrainas ražotājiem un piegādā uz bada sliekšņa esošām valstīm, piemēram, Etiopiju, Sudānu, Dienvidsudānu, Somāliju un Jemenu .Kopumā plānots nosūtīt ap 60 kuģu ar Ukrainas graudiem.