Krievija neplāno graudu eksporta kvotas jūlijā-decembrī

Krievijas labības eksportam no jūlija līdz decembrim netiks piemērotas nekādas kvotas, otrdien paziņoja Zemkopības ministrija, atsaucoties uz sākotnējo plānu. Ministrija tomēr paziņoja, ka tā plāno noteikt graudu eksporta kvotas sezonas otrajā pusē, kas ilgst no 2021. gada janvāra līdz jūnijam, lai nodrošinātu vietējā tirgus pietiekamu piegādi.

Ministrijas komentāros, kas tika saņemti, atbildot uz Reuters jautājumiem, nebija ietverti šo kvotu aprēķinātie skaitļi. Ministrija paziņoja, ka šonedēļ tiksies ar graudu eksportētājiem, kur tā paziņos savu provizorisko prognozi par 2020.-21. graudu eksportu. Tā teica, ka tā noteiks savu prognozi pēc ražas novākšanas beigām.

Krievija - pasaules lielākis kviešu eksportētājs no aprīļa līdz jūnijam bija noteikusi 7 miljonu tonnu graudu eksporta kvotu pēc jaunā koronavīrusa uzliesmojuma, kas līdz šim ir inficējis vairāk nekā pusmiljonu cilvēku valstī. Bet valsts tiešsaistes labības eksporta kvota aprīļa beigās strauji izsīka, jo tirgotāji steidzās nodrošināt muitas dokumentus sūtījumiem maijā un jūnijā, liecina ministrijas dati.