Lielbritānija: skopā kviešu raža pirmoreiz pēc daudziem gadiem 'liek savilkt ciešāk jostas'

Zemākā kviešu raža gandrīz 40 gadu laikā Apvienoto Karalisti atstās ar  “visnežēlīgāko bilanci” kopš vismaz deviņdesmitajiem gadiem, neskatoties uz strauji augošo importu un pāreju no dzīvnieku barības ražošanā  uz miežiem un kukurūzu. Pirmās oficiālās Apvienotās Karalistes graudu bilances prognozes 2020. – 21. Gadā parādīja, ka kviešu krājumi, kas bija gatavi sezonas beigās  bija zem kopējā piegādes līmeņa, kas tika noteikts  to nofiksējot aptuveni  1,50 miljoni tonnu. Pēc biroja domām,  eksportam domājamo kviešu pārpalikums ir 166 000 tonnu.

Neskatoties uz zemo  kviešu patēriņa prognozi pēdējo 13 gadu laikā, ievērojama pieejamo krājumu samazināšanās ir radījusi  visnežēlīgāko bilanci pēdējo 20 gadu laikā, komentēja Lauksaimniecības un dārzkopības attīstības pārvaldes (AHDB) birojs, kas sniedza datus kopā ar Lauksaimniecības ministriju Defra.

Piegādes rādītāji ietvēra sevī prognozi attiecībā uz importu 2,20 miljonu tonnu apmērā, kas ir vairāk nekā divas reizes lielāks šogad, salīdzinot pat ar visaugstākajiem rādītājiem kādi  bija no 2012.g. līdz 2013.gadam, kad ražas ļoti cieta no lielā mitruma. Līdz ar to tika izslēgts jebkāds eksports, kas lai arī samazinājās par 86% gada griezumā, tomēr periodā no jūlija līdz septembrim sasniedza 58 064 tonnas, liecina jaunākie muitas dati.

Avots: Agrimoney.com