Sausums neietekmēs graudaugu ražu Ukrainā

Ukrainas Agrārās politikas un pārtikas ministrija saglabā savu graudu ražas prognozi 2018. gadam 60 milj.t līmenī, neskatoties uz sausumu virknē Ukrainas apgabalu.

“Sākot no aprīļa sākuma Ukrainas teritorijā bija vērojams sausums, taču jūnija nokrišņi stabilizēja situāciju un izveda vairumu apgabalu no riska zonas. Neskatoties uz to, ka atsevišķi apgabali valsts dienvidos un austrumos palikuši bez nokrišņiem, graudu ražas prognoze tiek saglabāta iepriekšējā līmenī – 60 milj.t +,” – teikts ministrijas preses dienesta ziņojumā.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka, ņemot vērā ziemāju veiksmīgu pārziemošanu un mitruma krājumus augsnē pavasarī, kas pozitīvi ietekmēja ražu, graudaugu ražības būtiski kritumi nav gaidāmi.

Saukārt Ukrainas Hidrometeoroloģiskā centra agrometeoroloģijas nodaļas vadītāja Tatjana Adamenko pavēstīja, ka, pateicoties nesenajiem nokrišņiem, lauksaimniecībā izmantojamās zemes, kas cieta no sausuma, samazinājušās no 30 % līdz 15 %. Taču, pēc viņas teiktā, ziemas kviešu raža šogad sausuma dēļ saruks par 8-10 %.

Avots: zol