Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards tiekas ar Kuldīgas novada lauksaimniekiem

4. oktobrī zemkopības ministrs Kaspars Gerhards Kuldīgas novada lauksaimniecības uzņēmēju dienā ar Kurzemes lauksaimniekiem apsprieda vairākus lauku uzņēmējiem un iedzīvotājiem aktuālus jautājumus – mazo uzņēmējdarbību, kooperāciju, jaunās paaudzes un iesaistīšanos lauksaimniecībā, portālā “Kurzemnieks.lv” raksta žurnāliste Daina Tāfelberga. Diskusijā piedalījās arī Kuldīgas pašvaldības un tās iestāžu, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, kā arī Lauku atbalsta dienesta pārstāvji.

Ministrs Kaspars Gerhards klātesošos informēja par nozares politiku nākamajā ES plānošanas periodā no 2021. līdz 2027. gadam. Ministrs uzsvēra, ka svarīgi radīt tādus apstākļus, lai saglabātu gan lielās, gan mazās saimniecības, jo tās veido lauku vidi, ainavu, sociālo nodrošinājumu. Ja laukos būs ražošana, darbaspēks neaizplūdīs, dzims bērni, nebūs jāslēdz skolas. Tieši tāpēc budžetā ir iezīmēts atbalsts tieši mazajām saimniecībām. „Mūsu mērķis nākamajā plānošanas periodā ir lauku saimniecībām dot atbalstu, lai saglabātu un attīstītu ražošanu, veidojot ilgtspējīgu ģimenes biznesu,” teica ministrs.

Runājot par lauksaimniecības ražotāju konkurētspēju, Kaspars Gerhards norādīja, ka tās palielināšanai vēl vairāk jādomā par kooperāciju un jaunās paaudzes iesaisti nozarē.

Avots: ZM