Ziņas no lauka no Elagro Trade

Mūsu klientu svarīgākais darbs šobrīd ir savas ražas novākšana. Pateicoties labvēlīgiem laikapstākļiem, raža no lauka tiek kulta optimālā mitruma robežās.
Pieņemšanas punktos tiek vestas un pieņemtas praktiski visas kultūras, tāpēc šobrīd graudu pieņemšanas kustība elevatoros ir lēnāka. Lai uzlabotu graudaugu pieņemšanas ātrumu, esam izveidojuši Rindu vadības sistēmu Elejas, Jēkabpils un Dobeles elevatoros. Ierodoties elevatorā, klientiem ir iespēja pašiem piereģistrēt informāciju par saimniecību.

Graudu birums ir labs. Kviešu kvalitāte ir dažāda. Laukos, kur bija veldre, kvieši ir ar pazeminātu tilpummasu. Rapša ražas ir stipri viduvējas, toties eļļas saturs ir augsts. Paralēli ražas kulšanas darbiem noris ziemas rapša sēja. Tīrumi ir pārkaltuši, kas daudziem rada bažas par rapša sadīgšanu. Agrāk sētais rapsis jau sadīdzis. Zemnieku uzdevums ir nosargāt sējumus no gliemežu kaitējuma, jo to ir ļoti daudz. Lēnām tiek gatavota zeme arī ziemas kviešu sējai. Novēlam saviem klientiem izturību šajā saspringtajā darbu cēlienā!

Avots: Elagro Trade Facebook lapa